Driverbuddy lanceert applicatie: “We bieden een chauffeur aan, geen auto”

https://www.made-in.be/antwerpen/drivebuddy-lanceert-applicatie-we-bieden-een-chauffeur-aan-geen-auto/
17/08/2023 

DRIVERBUDDY LAAT U RIJDEN IN UW EIGEN WAGEN 

Het Antwerpse Driverbuddy stelt buddy's ter beschikking die u veilig van punt A naar punt B brengen in uw eigen wagen.

Privéchauffeur in uw wagen

Alternatieven voor traditionele taxidiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. Bij diensten zoals het bekende en omstreden Uber gebruiken de chauffeurs hun eigen auto om klanten te vervoeren.

De Antwerpse eenmanszaak Driverbuddy pakt het anders aan. Zij rijden met uw wagen en kunnen ook andere taken op zich nemen, zoals uw auto wassen, tanken of een boodschap doen tijdens het wachten.

Driverbuddy werd in februari 2017 opgericht door Ibrahim Madah. Het werkt met een twintigtal mensen: vaste chauffeurs, freelancers en jobstudenten. "We geven jongeren de kans ervaring op te doen en de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken", zegt de ondernemer.

"We zijn vooral actief in Vlaanderen en Brussel, maar het is de bedoeling buddy's over het hele land in te zetten. Zo willen we bijdragen tot meer veiligheid op de weg, bijvoorbeeld wanneer iemand te diep in het glas heeft gekeken en geen Bob kan vinden."

Maandelijks vervoert Driverbuddy een honderdtal personen. Het bedrijf richt zich tot zowel particuliere als professionele klanten, maar 90 procent van de ritten wordt geboekt door bedrijven.

Ibrahim Madah: "Voor ondernemingen zijn onze diensten niet alleen praktisch en tijdbesparend, maar ook financieel interessant. De ritten worden als onkosten beschouwd, waardoor ze fiscaal aftrekbaar zijn. Het standaardtarief bedraagt 20,50 euro per uur exclusief btw. 's Nachts en in het weekend betaal je iets meer."

Oprichter Ibrahim Madah heeft een passie voor transport, maar heeft ook een persoonlijke motivatie. "Tijdens mijn studententijd is een vriend dronken achter het stuur verongelukt", zegt hij. "Dat tragische voorval heeft me enorm geraakt en heeft me ertoe aangezet mijn droom te realiseren: mensen op een veilige manier vervoeren in hun eigen wagen. Doordat de buddy's ook allerlei andere taken kunnen uitvoeren, betekent dat een aanzienlijke tijdbesparing."

Bron: http://trends.knack.be/economie/ondernemen/driverbuddy-laat-u-rijden-in-uw-eigen-wagen/article-normal-1182539.html

ANTWERPEN – Driverbuddy heeft een oplossing voor vervoersproblemen gevonden. De jonge onderneming vervoert families, vrienden of zakenlui naar hun eindbestemming. In tegenstelling tot een klassiek taxibedrijf gebeurt de rit in de wagen van de klant.

Het is niet makkelijk om een goede ziel te vinden die u op een onaantrekkelijk uur naar de luchthaven wil brengen. Vanuit die veronderstelling is Driverbuddy ontstaan. De Antwerpse starter biedt chauffeurs, of beter gezegd rijmaatjes aan, die u van punt A naar punt B brengen. Dat gebeurt bovendien met uw eigen wagen.

“Klanten kunnen hun rijmaatje of Driverbuddy reserveren. De dag van de afspraak staat hij of zij dan aan uw deur om u in uw eigen wagen naar de luchthaven te vervoeren. Bij aankomst krijgt u uw sleutels terug en kan u met een gerust hart vertrekken”, legt zaakvoerder van Driverbuddy Ibrahim Madah uit.

 

Privéchauffeur Antwerpen

Ook zakenlui die tijdens de rit hun meeting willen voorbereiden, vinden een goed vervoersalternatief bij Driverbuddy. “Of heeft u te diep in het glas gekeken en zoekt u een Bob? Dan hoeft men niet meer een taxi te bellen om dan de dag nadien uw wagen op te halen.”

Volledige ontzorging

De Driverbuddies kunnen klanten bovendien opwachten gedurende de duur van een vergadering of bij de terugkomst op de luchthaven. “Daarnaast zijn ze bereid om in die tijd andere taken uit te voeren, zoals boodschappen doen, tanken, langs de garage passeren, enzoverder. Onze driverbuddies zijn als het ware multifunctionele maatjes”, aldus Ibrahim Madah.

Bron: http://www.madeinantwerpen.be/nieuws/__trashed/